Mund të ndryshoj mbiemrin në konsullate?

Për motive të ndryshme dhe tepër përsonale rrethanat e jetes na çojnë tek ëshira ose nevoja për të modifikuar të dhënat përsonale.

Shpesh herë kjo nevoje na lind edhe jashte vëndit ku jemi stabilizuar me interesat tona ekonomike etj.

Për t’ju përgjigur pyetjes mund të thëmi:

Shtetasit që janë të martuar apo divorcuar, dhe që kanë ndryshuar mbiemrin, duhet më parë të kyejnë ndryshimin e mbiemrit në „Zyrën e Gjendjes Civile në Shqipëri“, pastaj të paraqiten në Konsullatë për të bërë pasaportën.

Konsullata nuk e bën dot ndryshimin e mbiemrit në Regjistrin e Gjendjes Civile.

 

Emri i mirë arrihet nëpërmjet shumë veprave dhe humbet vëtëm me një të tillë.

Francis Jeffrey

Lini një Përgjigje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.