Decreto flussi 2021, jo vetëm në bujqësi, ja kuotat

70,000 punëtorë të huaj, diçka më pak se drafti qe qarkulloi javët e fundit, por ende një numër i dyfishuar në krahasim me vitin e kaluar.

Ky është prezantimi i Dekretit të ri të Flukseve, i miratuar dje nga kryeministri Mario Draghi, i cili saktësoi se e kishte firmosur tashmë dispozitën. Një lajm shumë i rëndësishëm, i cili të lejon t’u japësh frymë të gjithë atyre sektorëve që prej kohësh kanë kërkuar miratimin e Dekretit për shkak të mungesës së rëndë të fuqisë punëtore .

Siç u përmend, në Itali janë gati të hyjnë punëtorë jashtë BE-së, të cilët do të punësohen jo vetëm në bujqësi, por edhe në sektorë vendimtarë si ndërtimi, turizmi dhe hoteleria.

Kryeministri Draghi nuk e ka përjashtuar aspak që një Dekret i ri i Flukseve mund të miratohet gjatë vitit 2022 për të lejuar hyrjen e punëtorëve të huaj shtesë.

 

Nji Atdhe që u sjell të bijve vetem robni, vuajtje, mundime, tortura e vdekje, nuk asht ma Atdhe i zemrës dhe duhet braktisur me lot ndër sy.

Zef Pllumbi

 

Lini një Përgjigje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.