Pasaporta shqiptare e 42-ta në botë

Sipas Indeksit Botëror të Pasaportave, pasaporta shqiptare renditet e 42-ta në botë, duke lënë pas në rajon Bosnje-Hercegovinën dhe Kosovën.

Aktualisht shtetasit shqiptarë lëvizin lirshëm në 122 vende të botës, 74 prej të cilave pa viza.

Pasaporta e Emirateve të Bashkuara Arabe kryeson këtë vit renditjen për fuqinë më të madhe, duke mundësuar lëvizjen pa viza drejt 180 shteteve.

Vendi i dytë, i cili mundëson udhëtimin pa viza në 178 shtete, ndahet nga pesë shtete, Gjermania, Spanja, Franca, Italia dhe Holanda.

Për më shumë informacion ju këshillojmë të vizitoni Passport Index që është ndër më të njohurit për të vlerësuar fuqinë e një pasaporte.

Fytyra ime është pasaporta ime.

Vladimir Horowitz

Lini një Përgjigje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.