Çfarë nevojitet për të regjistruar një fëmijë të porsalindur jashtë Shqipërisë?

 porsalindurit duhet  regjistrohen në zyrën e gjendjes civile përkatese në Shqiperi.

Për regjistrimin e të miturit: duhet të tërhiqet çertifikata e lindjes e  miturit, me atësi e mëmësi, në komunën italiane dhe legalizohet nga prefektura përkatese me vulen APOSTILLE.

Kjo çertifikatë  më pas duhet t’i dergohet origjinale një familiari në Shqiperi, i cili e depoziton në zyrën e gjendjes civile përkatëse, pra aty ku keni vëndbanimin.

Çertifikata e lindjes e  miturit, me atësi e mëmësi duhet të përkthehet në shqip dhe këshillojmë ta përktheni në Shqipëri

Ky dokument ka afat përdorimi një muaj nga dita e vendosjes së vules së legalizimitprandaj duhet  dergohet menjëherë në Zyrat e Gjendjes Civile.

Një fëmijë që di t’u japë lumturi prindërve është gjëja më e bukur që mund të shihet. Selma Lagerlöf

 

Lini një Përgjigje

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.